Kære beboere i Kildedalen!

Antenne & Internetudvalget har arbejdet siden marts på at finde passende løsninger for kvarteret.

Vi fik opgaven af bestyrelsen at fremlægge mindst 2 realistiske forslag.

Vi har haft kontakt til over 15 leverandører. Spændvidden her går fra at gøre intet og til at lægge et fiberkabel ind i hvert hus. Vi er landet på at kunne vælge mellem cirka 3 løsninger – som alle har fordele og ulemper.

Det er ikke en let opgave. For det første gør vores eksisterende kabelsystem og geografiske placering, at der ikke er nogen udbydere, som vil give et supertilbud på at trække fiber ind til os. For det andet, skifter TV/Internetmarkedet næsten måned for måned. Så det, som vi startede ud med at vurdere, er forældede løsninger i dag.

Hvordan ser det ud lige nu?

Vi har ca 3 løsninger at vælge imellem: (Denne beskrivelse er ikke komplet – der vil komme en færdig beskrivelse, når al info er i hus)

1. At køre videre, som det er nu. Der er ingen initiel investering. Vi er bundet til samme kanalpakker i alle huse. Det kræver intet nyt udstyr eller boxe til TV-udstyr i hjemmene. Internet er individuelt per hus og langsomt.

2. Novomatrix – benytter det eksisterende kabelanlæg, og giver fælles Internet med mindst 50/50 til hver husstand. For at se TV vil det kræve en fællesantenne og et elektronikhus sat op i Kildedalen. Skal man have TV-kanaler ud over de gratis, så kræver det box til hvert TV apparat i hjemmet. Den initielle investering vil være relativt lav og der vil være stor fleksibilitet for hver husstand.

3. YouSee/Dansk KabelTV – vil kombinere det eksisterende anlæg med et individuelt kabel til hvert hus. Adgang til TV-kanaler skal styres via et filter i fordelerboksene. Internet kan pt nå op til 100/100. Denne løsning vil give mulighed for at se YouSee fællespakken på alle TV’er uden en box og at supplere med en TV-box eller et kort for at se specialkanaler. Internet kan tilbydes op til 100/100 og styres per husstand.

4. Af hensyn til de nysgerrige: Hvis vi vælger en fiberløsning, vil det koste mindst 10.000 per hus.

Hvad er planen fremadrettet?

Lige nu venter vi på et endeligt tilbud fra YouSee/Dansk KabelTV – og et forslag til en TV-kanalpakke fra Novomatrix.

Alle har været ramt af sommerferie afbrydelser – og vi har sendt rykkere for en uges tid siden.

Lige nu forsøger vi at færdiggøre nogle pakker, vi kan stemme om til en ekstraordinær generalforsamling.

Så snart disse pakker er på plads, vil vi informere dybere og invitere til ekstraordinær generalforsamling.

 

Venlig hilsen & på vegne af Antenne- og Internetudvalget